Formule 1

Christian Horner negatief: "Zichzelf in de voet schieten" - Jean Todt countert: "Dit zijn de suggesties"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 mei 2018 20:00 • Print artikel

De FIA-president Jean Todt heeft de kritiek op de veranderingen voor 2019 afgewimpeld. Een meerderheid van de teams stemden in met de significante aerodynamische veranderingen voor het komende jaar. Dan wordt een nieuwe voorvleugel geïntroduceerd, waarmee het aantal inhaalacties vergroot moet gaan worden. Een aantal teams stemden tegen zoals Renault, maar teambaas Red Bull teambaas Christian Horner was zelfs furieus over het besluit.

FIA President Jean Todt RX Peter Vader

“Deze sport is er erg goed in om zichzelf in de voet te schieten”, zei Horner. “Dit zijn geen kleine veranderingen. Als je de voorvleugel verandert, moet je alles daarachter ook veranderen.” Horner vraagt zich dan ook af of de veranderingen nodig zijn. “Er is in Melbourne en Barcelona nog nooit zo veel ingehaald tijdens een Grand Prix”, zei de teambaas. “Daarmee hadden we dit jaar al drie fantastische races.”

Todt reageert nu op de negatieve reacties op de veranderingen. “Wanneer je je realiseert dat iets fout is, moet je een oplossing zoeken”, zei de Fransman. “We willen allemaal een betere show en een betere sport, dus hebben we er iets aan gedaan.”

Van het argument dat het de teams miljoenen kost om de verandering door te voeren en zelfs nog meer in 2021, wil Todt ook niets van weten. “Als we wachten tot 2021, dan is het bijna drie jaar dat we weten dat er een probleem is”, zei de FIA-president en hij ontkent dan ook dat de aanpassing slecht overwogen is. “We praten met vele engineers en vroegen hen wat de sport beter maakt. Dit zijn de suggesties.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS