Formule 1

Christian Horner neemt gridstraffen voor lief: "Honda maakt grote stappen en het helpt..."

Uitgegeven door Bart • 9 februari 2019 20:09 • Print artikel

Bij het team van Red Bull gaan ze er al vanuit dat ze dit jaar gridstraffen moeten gaan incasseren. Het hele seizoen met slechts drie motoren is volgens teambaas Christian Horner niet te doen. Dat was in het tijdperk Renault niet anders en enkele gridstraffen leverden ook weer fraaie inhaalraces van Max Verstappen op. Maar Horner is ervan overtuigd dat Honda-motor beter zal presteren dan die van Renault.

Max Verstappen


"We zien liever een continue verbetering van de motor, ook als dat betekent dat we ťťn of twee gridstraffen moeten incasseren", zegt Horner tegen het Duitse Motorsport-Total. "Vorig jaar hebben we dat ook gezien bij de straffen voor Pierre Gasly en Brendon Hartley bij Toro Rosso. De invloed van een gridstraf kan op een goed circuit minimaal zijn."

Daarom zal Red Bull niet koste wat het kost het seizoen met drie motoren gaan afmaken. "Zo lang we ons blijven verbeteren, zorgt dat voor veel optimisme in het team en in de fabriek. Honda maakt grote stappen en het helpt dat de motorregels niet zijn aangepast. We weten niet wat de andere teams doen, maar als ik het vergelijk met onszelf, hebben we grote stappen gezet."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS