Formule 1

Christian Horner moet schoorvoetend toegeven: "Mercedes zag er erg snel uit, Ferrari ondermaats"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 maart 2019 22:31 • Print artikel

Red Bull teammanager Christian Horner was erg onder de indruk van Mercedes na de openingsaanval in de vrije training van Melbourne, maar hij bleef ook met het gevoel zitten dat Ferrari niet goed genoeg presteerde tijdens de vrijdagsessie. Mercedes domineerde de openingsdag op het circuit van Albert Park met Hamilton en teammaat Valtteri Bottas met een voorsprong van 0.8 seconden op het Red Bull-duo Max Verstappen en Pierre Gasly.

Formule 1 2019 Christian Horner


Horner was vooral onder de indruk van de snelheid van Mercedes in de middagsessie. "Mercedes zag er goed uit in de tweede vrije training. De tijden die beide rijders reden zagen erg erg snel uit", zei Horner tegen Sky Sports. "Het lijkt er op dat Ferrari ondermaats gepresteerd heeft vooral omdat we andere verwachtingen hadden na de wintertests en onze jongens hadden beide nette runs."

"Max had behoorlijk wat verkeer tijdens zijn snelle ronde's dus ik denk dat er behoorlijk wat meer in zit. Er komen wat veranderingen in de afstelling en we weten natuurlijk ook niet hoeveel brandstof de andere mensen aan boord hebben maar het ziet er interessant uit."

Ondanks dat de Duitse auto er erg goed uit zag, twijfelt Horner wel aan het comfort en de bestuurbaarheid van de W10."Tijdens de lange runs ziet het er goed uit en ik vond de rondetijden van Mercedes ook erg indrukwekkend, maar de auto ziet er ook stijf uit en de auto lijkt moeilijk te besturen dus of dat vol te houden is voor een complete Grand Prix dat weet ik niet."/Door Patricia Kloosterman

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS