Formule 1

Christian Horner: “Ik heb er vertrouwen in dat Gasly het gaat maken”

Uitgegeven door Stefan Kerk • 4 november 2018 19:05 • Print artikel

Pierre Gasly maakt komend seizoen de overstap van Toro Rosso naar Red Bull Racing. De Fransman rijdt op dit moment zijn eerste volle seizoen in de Formule 1 en gaat de overstap maken naar een team dat om kampioenschappen kan strijden. Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dan ook dat de Fransman op den duur zeker potten kan breken.

Pierre Gasly

Horner heeft weliswaar behoorlijke verwachtingen van Gasly, hij verwacht nog geen wonderen. “Het wordt een hele uitdaging voor Pierre, maar ik denk dat hij er klaar voor is”, zei Horner. “Hij komt uit hetzelfde talentenprogramma als Max Verstappen en hij gaat voor ons rijden. We denken dat hij een aankomende topper is. We verwachten dus goede dingen van hem.”

Horner wil echter nog niet de vergelijking maken met Verstappen: “Het zou oneerlijk zijn hem meteen dezelfde doelen te geven. Hij zal wat tijd nodig hebben om zich aan te passen aan alles en iedereen. Verstappen is momenteel enorm in vorm en is één van de grootste talenten die de sport kent. Volgend jaar heeft Pierre wat tijd nodig, maar daarna heb ik er vertrouwen in dat hij het gaat maken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS