Formule 1

Christian Horner hekelt uitspraak Toto Wolff: "Natuurlijk is Mercedes favoriet"

Uitgegeven door Bart • 23 februari 2021 08:00 • Print artikel

Max Verstappen won dan weliswaar de laatste Grand Prix van vorig jaar, maar dat wil niet zeggen dat de Red Bull-coureur in 2021 favoriet voor de wereldtitel is. Mercedes was afgelopen jaar opnieuw heer en meester. Toch probeerde teambaas Toto Wolff de favorietenrol naar Red Bull te schuiven. Iets dat tegen het zere been van Christian Horner is. De Brit wijst op de zeven wereldtitels op rij en dat een groot deel van de 2020-auto wordt meegenomen naar 2021.

Max Verstappen


Het verschil tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen in de WK-stand was behoorlijk groot. In de laatste race in Abu Dhabi won onze landgenoot op eigen kracht, maar de geluiden gaan dat Mercedes de motor vanwege de betrouwbaarheid wat had teruggeschroefd. Normaal gesproken blaast Red Bull voorafgaand aan een seizoen hoog van de toren over de kansen. Dit jaar is Horner milder.

"We hebben dan wel de laatste race gewonnen, maar de vraag is in hoeverre Mercedes de motor heeft teruggeschroefd vanwege problemen", aldus Horner in een interview met het Duitse Auto, Motor und Sport. "Ook in dat geval moet je ze nog wel verslaan en dat hebben we gedaan. De overwinning was mooi voor ons, maar ik ben bang dat Mercedes daardoor extra gemotiveerd de winter in is gegaan."

"In mijn ogen is Mercedes nog steeds de favoriet. Ze hadden vorig jaar een geweldige auto en de belangrijkste kenmerken zullen ook dit jaar op de auto zitten."

Mercedes meldde in september na de Grand Prix van België dat het gestopt was met de ontwikkeling van de auto en zich vol richtte op de auto van dit jaar. Red Bull ging door met de ontwikkeling en daar zat een duidelijke reden achter. "Wij hebben een andere filosofie", aldus Horner. "We zijn ook al lang met de auto van dit jaar bezig, omdat veel onderdelen uit 2020 worden meegenomen. Voor de RB16B wilden we daar zo veel mogelijk van leren. Sommige onderdelen hebben we in het slot van 2020 al kunnen uitproberen."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS