Formule 1

Christian Horner geeft tekst en uitleg: "Ik vind het een vreemde situatie, want...""

Uitgegeven door Bart • 4 november 2019 19:08 • Print artikel

Alexander Albon zat na zijn aanvaring in de openingsfase met Carlos Sainz op een driestop-strategie. De Thai van Red Bull reed na zijn eerste vroege pitstop twee stints op de gele medium en sloot af op de zacht, rode band. Na meerdere inhaalacties sloot Albon af op een keurige vijfde plaats. Nu is duidelijk geworden dat de teamgenoot van Max Verstappen de harde band niet mocht gebruiken van Pirelli. Teambaas Christian Horner geeft tekst en uitleg.

Alex Albon


"Pirelli stond ons niet toe om dat setje harde banden te gebruiken, omdat er een zogenaamde 'cold crack' tussen zat", zegt de Brit tegen RaceFans. "Hij heeft er zaterdag een installatieronde op gereden en daarom kon het setje niet meer vervangen worden. Die strategische optie was daardoor weg. Ik vind het een vreemde situatie, want je komt er alleen achter als je op die band rijdt."

Ondanks de tegenslagen reed Albon een goede race met veel geslaagde inhaalacties. "Hij heeft het weer geweldig gedaan. In de eerste bocht was hij het slachtoffer van de omstandigheden. Ik weet ook niet hoe hij die aanrijding had kunnen voorkomen. Hij zat in de tang tussen twee andere auto's."

"We moesten zijn voorvleugel vervangen en daardoor reed hij helemaal achteraan, maar voor een paar ronden was hij de snelste coureur op de baan. Hoe hij door het verkeer reed, was fenomenaal. Hij heeft Carlos Sainz wel drie keer ingehaald."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS