Formule 1

Christian Horner: "De betrouwbaarheid van de motor is de sleutel voor Red Bull in 2018"

Uitgegeven door Peter Vader • 3 december 2017 09:15 • Print artikel

Red Bull-directeur Christian Horner zegt dat verbeterde motorprestaties en betrouwbaarheid cruciaal zullen zijn voor het wel en wee van het team in 2018. Red Bull won dit seizoen met Daniel Ricciardo en Max Verstappen drie races in Azerbeidzjan, Maleisië en Mexico.

null

Het duo werd echter ook geplaagd door uitvallen en een vermogenstekort, wat betekent dat de wereldtitel behalen onmogelijk was. "De betrouwbaarheid liet veel te vaak te wensen over in veel te veel races," zei Horner. Daniel Ricciardo moest uitvallen tijdens de laatste race van het seizoen met een hydraulische storing. Het kostte hem de vierde plaats in het rijderskampioenschap, dat in plaats daarvan ging naar Kimi Raikkonen van Ferrari.

Als geheel sleepte het team in 2017 dertien podia in de wacht, maar registreerde evenveel DNF's. Ze eindigden het seizoen op de derde plaats in het constructeursklassement, 300 punten achter Mercedes en 154 punten verwijderd van Ferrari."Betrouwbaarheid heeft ons dit jaar veel gekost," gaf Horner toe. "Als je er van uitgaat dat elk van die DNF's gemiddeld tussen de tien en twaalf punten is, hoef je geen wiskundige te zijn om vast te stellen hoe duur dat voor ons is geweest."

Horner : "Hamilton 'dwaas' om Ricciardo niet te noemen in rijtje van naaste concurrenten"

Maar terwijl Horner voor volgend jaar betrouwbaarheid als een belangrijke uitdaging ziet, heeft hij ook meer power en prestaties nodig. "We hebben wanhopig een motor met meer vermogen nodig, om de prestaties te verbeteren," zei hij. "Het gaat ook om het handhaven van de chassisontwikkeling, die we in de tweede helft van het jaar hebben gehad."

Horner was echter niet uit het veld geslagen door de prestaties van het team in de laatste twee races van 2017. Hij legde uit dat dit voor Red Bull moeilijke circuits waren en bovendien niet representatief was voor hun ware tempo."Brazilië is energiegevoelig," legde hij uit. "En in Abu Dhabi zag je dat Mercedes een klasse apart was. Ze zouden een halve seconde sneller of langzamer gaan, afhankelijk van de motormodus die ze kiezen. Petje af voor hen. Ze doen geweldig werk. Maar motorprestaties vervullen een sleutelrol en is een belangrijke onderscheidende factor," voegde hij eraan toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS