Formule 1

Christian Horner blij met terugkeer van Daniel Ricciardo: "We zijn blij dat we weer met hem mogen samenwerken."

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 november 2022 11:11 • Print artikel

Onlangs werd bekend dat Daniel Ricciardo volgend seizoen terugkeert op het oude nest; Red Bull. De Australische coureur gaat daar taken vervullen als derde coureur. Teambaas Christian Horner is maar wat blij dat hij de ervaren coureur weer mag verwelkomen bij het team.

Daniel Ricciardo

De afgelopen twee seizoen reed Ricciardo voor het team van McLaren. De prestaties vielen echter erg tegen, daarom maakte het Britse team vlak voor de Grand Prix van BelgiŽ bekend om het contract van Riccardo open te breken. Hij wordt volgend jaar vervangen door zijn landgenoot Oscar Piastri.

Eerder versprak Dr. Helmut Marko zich al over de komst van Ricciardo. Hij vertelde toen dat de komst van Ricciardo zo goed als rond was. Christian Horner was blij dat hij het hoge woord er eindelijk uit kon gooien: "Het is fantastisch om Daniel weer terug te brengen in de Red Bull-familie. Hij heeft enorm veel talent en hij is een fantastisch karakter. Ik weet zeker dat iedereen op de fabriek blij is met zijn komst."

"In zijn rol en testcoureur en derde coureur zal Daniel ons assisteren bij het ontwikkelen van de auto, helpt hij het team met zijn ervaringen en kennis. We zijn blij dat we weer met hem mogen samenwerken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS