Formule 1

Christian Horner benadrukt grote keuze: "Wat we gezien hebben, was geen reclame voor de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 9 januari 2018 08:07 • Print artikel

Christian Horner verwacht dat de nieuwe Pirelli-banden voor meer spanning in races kan zorgen. De Italiaanse bandenleverancier breidde de keuze uit van vijf naar zeven verschillende banden. De kritiek van fans dat het onoverzichtelijker wordt, wordt niet onderschreven door de teambaas van Red Bull. "Een grotere keuze aan banden zorgt voor meer pitstops en dat zal de spanning verhogen."

Christian Horner


De nieuwe banden van Pirelli werden eind vorig jaar getest in Abu Dhabi. Red Bull liet bewust Daniel Ricciardo en Max Verstappen in actie komen. "Je leert er altijd van", zegt Horner tegen Motorsport Total. "Daarom was het goed dat we veel ronden gereden hebben. We hebben veel data verzameld, zodat we weten wat ons te wachten staat."

Horner verwacht dat de grotere keuze aan banden saaie races kan voorkomen. "Wat we bij de Grand Prix van Abu Dhabi hebben gezien, is geen reclame voor de Formule 1. Races met maar één pitstop zorgen niet voor meer spanning. Met een grotere keuze aan banden komen races met maar één pitstop niet zo snel meer voor."

Model raceauto cadeau bij aankoop Pirelli banden vanaf 17 inch

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS