Formule 1

Chase Carey: "Oranje zal de dominante kleur zijn tijdens Dutch GP"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 mei 2019 10:56 • Print artikel

De Formule 1 is verheugd met de bekendmaking dat de Nederlandse Grand Prix terugkeert in het FIA F1 wereldkampioenschap in 2020. Recentelijk werd de overeenkomst getekend tussen de Formule 1 en de Nederlandse Grand Prix. Het is een partnerschap gevormd door SportVibes, TIG Sports en Circuit Zandvoort en voor minimale lengte van drie jaar. Dit gebeurde tijdens een persconferentie op dinsdag op Circuit Zandvoort.

Formule 1 2019 Zandvoort


"We zijn in het bijzonder tevreden met de aankondiging dat de Formule 1 terugkeert om te racen in Nederland op het Circuit Zandvoort", zei Carey. "Vanaf het begin dat we in de Formule 1 stapten, zeiden we al dat we races wilden op nieuwe plekken, maar ook de Europese historie van de sport respecteren. Daarom hebben we in het volgende seizoen een gloednieuwe straatrace in de Vietnamese hoofdstad Hanoi, samen met de terugkeer van Zandvoort na een afwezigheid van 35 jaar. Een circuit dat heeft bijgedragen aan de populariteit van de sport over de hele wereld."

"De laatste jaren hebben we een opleving aan interesse van de Formule 1 gezien in Nederland, voornamelijk door de enthousiaste steun aan de getalenteerde Max Verstappen. En gezien de zee van oranje bij vele races zal dit zonder twijfel de dominante kleur op de Zandvoortse tribunes zijn volgend jaar."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS