Formule 1

Charles Leclerc verwacht erg sterke Red Bull, maar vindt Max Verstappen dat ook?

Uitgegeven door Bart • 6 oktober 2022 20:01 • Print artikel

Charles Leclerc heeft zich in een forse underdogrol gepositioneerd voor de Japanse Grand Prix. De Ferrari-coureur vergelijkt Suzuka met Spa-Francorchamps en vreest de snelheid op de rechte stukken van concurrent Red Bull. In België won Max Verstappen de race vanaf de 14e positie. "Red Bull zal hier erg sterk zijn", zo luidde de voorspelling van Leclerc op de persconferentie in Japan.

Charles Leclerc


"Suzuka is een circuit waar je in een vergelijkbare positie rijdt als in Spa", aldus Leclerc. "Daarom verwacht ik dat ze sterk, erg sterk zullen zijn. Hopelijk hebben we veel geleerd van Spa en zijn we hier sterker dan daar."

Verstappen was het helemaal eens met die voorspelling. "Er zijn overeenkomsten tussen beide circuits, maar hier in Suzuka rij je met meer downforce dan in Spa. We hebben het in Spa goed gedaan, terwijl andere teams het daar niet goed voor elkaar hadden. Daarom denk ik dat het niet hetzelfde zal zijn als in Spa. In Monza zag je dat Ferrari over één ronde weer erg snel was."

Leclerc is realistisch genoeg dat hij de titel al een tijdje uit zijn hoofd heeft gezet. "Max wordt kampioen. Als het niet dit weekend gebeurt, zal het op korte termijn wel gebeuren. Wij moeten ons op onszelf focussen en alles goed uitvoeren. Het ligt dit jaar niet aan de performance. We zijn bijna ieder weekend heel sterk geweest en deden altijd mee om de overwinning. Op zondag moet alleen alles goed gaan. Strategie, bandenmanagement en daar focussen we ons op. Die stap moeten we zetten om volgend jaar echt om de titel mee te doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS