Formule 1

Charles Leclerc tot de orde geroepen door Mattia Binotto: 'Anders zwaait er wat'

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juli 2022 07:10 • Print artikel

Ferrari-coureur Charles Leclerc was na afloop van de Britse Grand Prix niet te spreken over de gehanteerde strategie van het team. Na de race liet hij dit duidelijk merken en schold hij er flink op los voor het oog van de camera. Ferrari-teambaas Mattia Binotto greep in en riep de jongeling tot de orde.

Charles Leclerc

Charles Leclerc leek enige tijd op weg naar een overwinning in Silverstone, maar toen vlak voor het einde van de wedstrijd de safety car de baan op werd gestuurd en de Monegask door zijn team niet naar binnen werd gehaald veranderde dit compleet. Iedereen om hem heen wisselden naar de nieuwe zachte band, terwijl Leclerc rondreed op versleten harde banden. Na een fantastisch gevecht tussen Leclerc, Sergio Perez en Lewis Hamilton moest Leclerc vanwege zijn slechtere sloffen het onderspit delven. Hier was hij niet over te spreken en toen hij uitstapten was de spanning zichtbaar, hij kon zich dan ook niet goed inhouden en enkele microfoons pikten dan ook het een en ander op. Binotto nam zijn coureur apart en waarschuwde hem op ouderlijke toon.

Volgens Sky Sports-commentator David Croft zei Binotto dat Leclerc niet het team zou mogen bekritiseren in een interview, het typerende vingertje stond daarbij symbool voor ‘anders zwaait er wat’.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS