Formule 1

Charles Leclerc tast in het duister na uitschakeling in Q1: "Dit is een zware..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 25 mei 2019 17:33 • Print artikel

MONACO - Een zwaar teleurgestelde Charles Leclerc verliet de pitbox in Monaco na zijn uitschakeling in de eerste kwalificatie sessie op zaterdagmiddag. De Monegask werd door zijn team in de garage gehouden aan het einde van Q1, terwijl er tijd genoeg was voor nog een ronde, om zo door te stromen naar Q2. Dat hij teruggeduwd werd naar de weegbrug, die hij miste, had niets met de uitschakeling te maken volgens de coureur.

Formule 1 2019 Charles Leclerc


"Ik vroeg of we zeker waren dat we door waren en ze (Ferrari, red.) zeiden tegen mij ‘we denken van wel’", zei Leclerc tegen Sky Sports. "Ik vroeg nog, moeten we niet nog eens naar buiten? Maar daar kwam niet echt een antwoord op. Ik kreeg geen uitleg in detail, dit is een erg zware slag. We hadden eigenlijk nog tijd genoeg om naar buiten te gaan, de weegbrug was niet het probleem. We hadden genoeg brandstof en konden banden wisselen. Ik heb hier echt een verklaring voor nodig."

Lewis Hamilton pakte pole position voor teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen sloot de kwalificatie succesvol af op P3. Sebastian Vettel, de teamgenoot van Charles Leclerc, start zondag op P4.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS