Formule 1

Charles Leclerc over rivaal Max Verstappen: "Max is een goede jongen, maar als we..."

Uitgegeven door Bart • 25 december 2020 06:10 • Print artikel

Charles Leclerc en Max Verstappen zijn nagenoeg even oud en kwamen elkaar vroeger in de karting veelvuldig tegen. Destijds was er een grote rivaliteit tussen beide coureurs, maar volgens de Monegask gaan ze nu beter met elkaar om. Een tijdje kwamen ze elkaar minder tegen, omdat Verstappen een snellere route volgde richting de Formule 1, maar de komende jaren wordt een hernieuwde strijd niet uitgesloten.

Charles Leclerc Max Verstappen


Vorig jaar hadden de twee het al geregeld met elkaar aan de stok. Zo versloeg Verstappen zijn rivaal in de strijd om de winst van de Grand Prix van Oostenrijk. Dit jaar is het verschil tussen de Red Bull en de Ferrari te groot, maar kwamen de twee elkaar in Bahrein toch weer op de baan tegen. Een roekeloze actie van Leclerc leidde tot het vroege uitvallen van Verstappen.

In een groot interview met Sky Italia gaat Leclerc in op de onderlinge rivaliteit. "Toen we jong waren, konden we elkaar niet uitstaan. Nu is er wat tijd overheen gegaan en zijn we volwassen geworden. We praten regelmatig met elkaar en we boeken vooruitgang. Max is een goede jongen, maar als we onze helm opzetten, keert die strijd uit de karts weer terug. Dan willen we allebei winnen."Youtube RaceXpress


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over autosport, Formule 1, karting en auto's. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS