Formule 1

Charles Leclerc na inhaalrace: "Het voelt nooit goed om op P5 te finishen, maar...""

Uitgegeven door Bart • 20 juni 2022 14:48 • Print artikel

Charles Leclerc moest de Canadese Grand Prix van de 19e plaats beginnen. Na een sterke inhaalrace eindigde de Ferrari-coureur op de vijfde plaats, al had de Monegask ook frustrerende momenten. Zo zat hij een tijdje vast achter de Alpine van Esteban Ocon. Ondanks de startpositie kan Leclerc toch tevreden zijn met 10 WK-punten.

Charles Leclerc


"Ik heb alles gegeven", zo gaf Leclerc na afloop van de race aan. "Het voelt nooit goed om op P5 te finishen, maar gezien mijn startpositie en hoe de race verliep, was dit het best mogelijke resultaat."

"Het eerste deel van de race was best frustrerend, omdat ik vast zat in een DRS-treintje. Ik moest mijn geduld bewaren. Na de pitstop zat ik weer achter een DRS-treintje, maar kon ik wel naar voren komen. Dat was het leuke gedeelte van de race, zeker omdat ik agressief moest zijn bij het inhalen. Het was een race waarin we de punten moesten maximaliseren en dat is gelukt."

Leclerc kijkt al weer uit naar de volgende race. "Ik kijk uit naar Silverstone, dat is n van mijn favoriete circuits van het jaar. Hopelijk kunnen we daar veel punten scoren."

Nieuwe WK-stand Formule 1!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS