Formule 1

Charles Leclerc luistert soms een uur naar Sebastian Vettel: "Ik kan nog veel van hem leren"

Uitgegeven door Bart • 12 januari 2020 16:54 • Print artikel

Charles Leclerc boekte in zijn eerste jaar in dienst van Ferrari meer pole positions,
meer zeges en meer WK-punten dan teamgenoot Sebastian Vettel, maar de talentvolle Monegask weet dat hij nog beter kan. En bovendien dat hij nog veel kan opsteken van een ervaren coureur als Vettel. Dat zei Leclerc op het podium van de Autosport International Show.

Vettel Leclerc


"Ik heb afgelopen jaar veel geleerd", zo tekende Motorsport.com op uit de mond van Leclerc. "Zeker van iemand als Sebastian Vettel. Hij is een extreme professional en let erg op de details. Daarnaast is hij een enorm aardige vent."

Waar Mercedes en Red Bull een duidelijke rolverdeling hebben tussen een eerste en een tweede coureur, krijgen Vettel en Leclerc de kans om vrij te racen. Dieptepunt was de aanrijding tussen beide coureurs in BraziliŽ. "We werken goed met elkaar samen, maar we hebben ook onze momenten gehad op de baan. Daar hebben we beiden van geleerd en hopelijk gebeurt het niet nog een keer."

"Uiteindelijk zijn we volwassen genoeg om samen de auto nog beter te maken. Wat ik van Sebastian geleerd heb? Vooral de manier waarop hij met het team en de engineers werkt. En ik kan en moet ook nog veel leren van iemand als Sebastian. Hij let veel op de details en bespreekt die met de engineers. Zaken waar ik nooit aan gedacht zou hebben. Soms luister ik een uur lang naar hem wat hij te zeggen heeft over een sessie. Dat is echt enorm interessant."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS