Formule 1

Charles Leclerc laat Macau links liggen voor kampioenschap Prema: "Anders raak je verloren"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 oktober 2017 11:05 • Print artikel

De kersverse Formule 2-kampioen 2017 en Ferrari F1-juniorcoureur Charles Leclerc zal niet deelnemen aan de Macau Grand Prix, zo gaan geruchten. Van de negentienjarige rijder werd verwacht dat hij met het Prema Powerteam - waarmee hij de titel pakte op Jérez afgelopen weekeinde - van start zou gaan op het F3-evenement. Nu heeft Leclerc gekozen niet deel te nemen aan zijn tweede race in Macau.

Formule 1 2017 Charles Leclerc


De Monegask wil de focus leggen op zijn drie vrije trainingen in de Formule 1 bij het team van Sauber, en de laatste ronde van de Formule 2 in Abu Dhabi. Prema is in een hevig gevecht verwikkeld met het DAMS-team en Russian Time voor de wereldtitel bij de teams in het F2-kampioenschap. Hij heeft twee punten voorsprong.

"Ik hou van Macau", zei Leclerc tegen Autosport. "Ik zou het graag willen doen, zeker met het beste team in de Formule 3. Maar met de vrije trainingen in de F1 en de Formule 2 in Abu Dhabi die ik ga doen, moet ik me daarop focussen. We hebben een kampioenschap te winnen wat ook belangrijk is voor mij. Ik wil voorkomen dat ik te veel van categorie wissel, van F1, F3 naar F2. Dan ga je een beetje verloren, want alle drie de auto's zijn verschillend met erg veel krachtsverschil. Er zit iets van 700 pk verschil tussen de F3 en F1. Ik ben niet de enige die het niet wil, mijn manager denkt dat ook het verstandiger is thuis te blijven. Ik denk dat het redelijk is niet teveel te focussen op te veel dingen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS