Formule 1

Charles Leclerc is de nieuwe Ferrari-legende; opvolger van de iconische Michael Schumacher?

Uitgegeven door Peter Vader • 9 september 2019 13:02 • Print artikel

Ferrari heeft een nieuwe legende, de strategen hadden het eindelijk bij het rechte eind, de liefde is er nog steeds voor de worstelende kampioen. Charles Leclerc, de koning van Monza, is nu een Ferrari-legende. Als de kwalificatie voor de Italiaanse Grand Prix een farce was, was de racedag een epos (heldendicht, red.) dat voor altijd in het tapijt van de Ferrari-mythologie zal blijven verweven.

Charles Leclerc Ferrari legend

Mentale kracht
Charles Leclerc toonde snelheid waar het er het meest toe deed en liet zien dat hij de mentale kracht van een kampioen heeft, door niet één maar twee Mercedes-tegenstanders van zijn lijf te houden. De tractie van de SF90H in de Parabolica bleek van vitaal belang, omdat het betekende dat de Silver Arrows niet voldoende dichtbij konden komen op het rechte stuk, om daarmee een inhaalmanoeuvre te realiseren.

Leclerc verslaat Hamilton
Leclerc ving niet alleen de druk op, met name van Lewis Hamilton, maar weigerde ook 'gepest' te worden door de wereldkampioen toen de Mercedes in de buurt van de Ferrari kwam. Hamilton, in een wiel-aan-wiel gevecht, deed het beter dan Valtteri Bottas en Sebastian Vettel. Maar Leclerc was niet bang om zijn ellebogen te gebruiken en voor het grootste deel van de wedstrijd was zijn racen hard maar rechtvaardig. Per saldo wist Leclerc de aanvallen van Hamilton af te slaan en sluit hij zich aan bij Max Verstappen om als de enige coureur op de huidige grid dit te bereiken, aldus planet.f1.

Opvolger van Schumacher?
In een groter perspectief verheft deze zure maar volledig verdiende overwinning, Leclerc tot de status van legende in de ogen van de tifosi. Zij moesten negen jaar wachten om een rode auto als eerste de zwart-wit geblokte vlag te zien passeren. Fernando Alonso was de laatste Ferrari-coureur die won in Monza, maar de Spanjaard kon nooit een wereldtitel winnen met de Scuderia. Op een dag als afgelopen zondag zouden weinig Ferrari-fans verwachten dat hetzelfde lot Leclerc zal overkomen. In plaats daarvan hopen ze dat Leclerc de mantel van zevenvoudig kampioen Michael Schumacher overneemt, die op 8 september 1996 zijn eerste Italiaanse Grand Prix voor Ferrari won.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS