Formule 1

Charles Leclerc: "Ferrari weet niet wat ze moeten doen"

Uitgegeven door Bart • 24 mei 2019 15:34 • Print artikel

Charles Leclerc en zijn team Ferrari weten het momenteel even niet meer. Concurrent Mercedes is ongenaakbaar sterk en de Ferrari's blijven achter en vechten eerder met de Red Bull van Max Verstappen dan dat ze de aansluiting vinden bij Mercedes. In de eerste vrije training in Monaco was het verschil tussen Lewis Hamilton en Leclerc 3 tienden van een seconde, maar in de tweede vrije training reed de Monegask slechts tiende tijd.

Charles Leclerc


"We hadden het lastig, zeker in de tweede training, enkele dingen werkten niet in mijn tweede run", zegt Leclerc tegen GPFans. "We moeten niet in paniek raken, maar zitten duidelijk achter Mercedes. Zij zijn buiten bereik voor ons, dus moeten we ons focussen op onze eigen taken. We moeten de beste oplossingen vinden en dan zien we het wel."

"Natuurlijk willen we het gat dichten, maar dat wordt enorm lastig", weet ook Leclerc. "Niets is onmogelijk, maar als ik eerlijk ben, weten we niet wat we moeten doen. We wisten dat Mercedes sterk zou zijn, we moesten ons op onszelf focussen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS