Formule 1

Charles Leclerc doet open-sollicitatie bij Ferrari: "Echt geweldig, we zullen proberen om dat elk weekend te doen"

Uitgegeven door Johann Petermann • 15 mei 2018 14:29 • Print artikel

Charles Leclerc blijft indruk maken in zijn debuutseizoen in de Formule 1 na punten te hebben gescoord in achtereenvolgende Grands Prix voor het kleine Sauber f1-team. De Monegask eindigde in Barcelona als tiende en haalde zodoende een punt binnen voor de Zwitserse renstal die gewoonlijk eerder achteraan dan vooraan staan op de grid. De jonge coureur kwam het seizoen binnen met een vlekkeloze reputatie na GP3 en F2-titels te hebben behaald en na een aantal sterke optredens in het nog prille seizoen zal het niet lang meer duren voordat er wordt geopperd dat de Ferrari-junior het stoeltje van Kimi Räikönnen bij Ferrari moet overnemen.

Charles Leclerc

“Ik ben heel blij,” zei Leclerc. “Ik denk nog steeds dat er dingen zijn die ik beter had kunnen doen, maar uiteindelijk ben ik heel tevreden met P10 aangezien we het zeker niet hadden verwacht. Voor het weekend begon dachten we dat P15 moeilijk te halen zou zijn en zaterdag bereikten we toch Q2. En dan uiteindelijk met punten naar huis al voor de tweede race achter elkaar dat voelt geweldig.”

“Ik had een heel goede start en ik denk dat het Gasly was die ik toen heb ingehaald. Daarna haalde ik in bocht drie ook iemand in maar had ik geluk met de grote crash. De eerste twee races waren moeilijk maar daar heb ik veel geleerd. In de derde race probeerde ik die kennis om te zetten maar lukte het nog niet echt. De laatste twee races waren zeer positief. Echt geweldig, we zullen nu proberen om dat elk raceweekend te hebben,” aldus de getalenteerde Monegask die de volgende race, toevallig voor thuispubliek in Monaco, de kans heeft om zijn woorden om te zetten in daden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS