Formule 1

Charles Leclerc blij met de pole, hoopt op een Ferrari 1-2 maar rekent zich niet rijk over de race van zondag

Uitgegeven door Peter Vader • 21 mei 2022 18:01 • Print artikel

Charles Leclerc heeft de poleposition veroverd voor de GP van Spanje, maar hij maakte het zichzelf niet makkelijk. Bovendien moet Ferrari op zondag aan de bak, want vergeleken met Red Bull hebben ze wat zwakke plekken. Het leek er even op dat Max Verstappen er met de pole position vandoor zou gaan in Spanje, maar uiteindelijk was het Charles Leclerc die een ijzersterke ronde reed, nadat hij bij zijn eerste Q3-poging nog was gespind. Na afloop was de Monegask ondanks die fout logischerwijs tevreden met de eerste startplek voor zondag. "Ik voel me goed! Het was een hele lastige kwalificatie, zeker in Q3, toen ik een fout maakte in mijn eerste run", glimlachte hij. "Toen had ik maar één kans, maar dat ging gelukkig heel goed. Ik had wat momentjes tijdens mijn ronde, maar uiteindelijk ben ik heel blij met de poleposition. De auto was geweldig, dus nogmaals: ik ben heel blij", aldus de Ferrari-coureur.

Charles_Leclerc_cockpit F1 Ferrari

Op zondag start hij samen met Verstappen op de eerste startrij. De Nederlander kon in Q3 door een probleem, waarschijnlijk met de motor, niet nog eens aanzetten voor een tweede poging. Charles Leclerc rekent zich niet rijk, hij weet dat hij niet zomaar naar de overwinning zal kunnen cruisen in Barcelona, want zijn team worstelt met bandenslijtage. "Ik start in een sterke positie, maar vergeleken met Red Bull hebben we het de laatste races lastig met het managen van onze banden. Als we daar niet goed mee omgaan, dan verliezen we de race. Op zondag moeten we ervoor zorgen dat we de banden goed managen! Ik hoop dat we een 1-2 kunnen halen als team, dat zou geweldig zijn. We gaan het alles geven!", zo wordt hij geciteerd in een bericht van RacingNews365.

Charles_Leclerc_track_actie_Pirelli

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS