Formule 1

Carlos Sainz woest op Toro Rosso na voortrekken Verstappen: "Max 'kroop er onder door''

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 juli 2015 10:27 • Print artikel

Carlos Sainz was na de Grand Prix van Hongarije boos op zijn team Toro Rosso. De Formule 1-coureur lag voor zijn teamgenoot Max Verstappen. De Nederlander kreeg echter de voorkeur om als eerste de pitstraat in te komen. Max Verstappen bleef koel in de hectische eindfase en beloonde Toro Rosso met een fantastische vierde positie. Zijn Spaanse teamgenoot bleef achter met nul punten.

Carlos Sainz Toro Rosso STR10

Tegenover het Spaanse Marca reageert de 20-jarige coureur: “Ik ben boos, omdat ik met een erg goede race bezig was.” De Spanjaard moest echter opgeven na een technisch probleem, maar was boos en verbijsterd over het feit dat zijn teamgenoot het voordeel van het team kreeg. Het was uiteindelijk de Nederlander die als vierde over de finish kwam.

De jonge Spaanse coureur is in het ongewisse over de handelswijze van het team uit Faenza, zo laat hij weten: “Het is niet aan me uitgelegd waarom ze mij niet als eerste lieten stoppen. Stel je de woede voor die ik heb. Ik stopte later dan de anderen, Max ‘kroop er onder door’ en passeerde me in de pitstraat. Dat is wat ik niet kan begrijpen.”

De Spaanse pers heeft inmiddels het gevoel dat er in het voordeel van de Nederlander gehandeld wordt, zo reageert het Spaanse Daily AS: “Het is niet de eerste keer. Het is moeilijk om met gelijke voorwaarden te vechten met een coureur die ze al de ‘nieuwe Senna’ genoemd hebben.”

Formule 1 Spa-Francorchamps: Ga voor de 2 paddockkaarten

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS