Formule 1

Carlos Sainz over de hevige strijd met zijn oude werkgever: "We moeten een manier vinden om ook..."

Uitgegeven door Bart • 6 november 2019 06:17 • Print artikel

De strijd om de vierde plaats bij de constructeurs is nog in volle gang, maar Carlos Sainz denkt dat McLaren die positie nauwelijks meer kan ontgaan. Na de Grand Prix van Amerika is het gat gelijk gebleven op 32 punten. Met nog twee races te gaan moet het wel heel gek lopen wil Renault dat verschil nog goed maken. Door een zesde en negende plaats pakten Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg tien punten, maar dat deden Lando Norris en Sainz met een zevende en achtste plaats ook.

McLaren Sainz Norris


"Ik denk dat we de vierde plaats bijna binnen hebben", zegt de Spanjaard in gesprek met Motorsportweek. "Zeker nadat we met beide auto's in de punten kwamen. Dit was een erg goed resultaat. Maar we kunnen niet relaxen. Ik hou er niet van dat we in de kwalificatie een halve seconde sneller zijn en dan in de race gelijk of langzamer zijn dan Renault. We moeten een manier vinden om ook in de race een halve seconde sneller te zijn."

De race verliep in de beginfase niet goed voor Sainz die in aanraking kwam met de Red Bull van Alex Albon. "Daardoor kwam ik vast te zitten achter een Toro Rosso, waardoor we een undercut moesten doen. We gingen als een van de eersten naar de harde band, maar die stint was een van de sterkste van de dag. In de slotfase gingen we voor twee verschillende strategieŽn en daardoor werd ik achtste, maar we hebben ons goed hersteld na het contact in de eerste ronde."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS