Formule 1

Carlos Sainz onder de indruk van nieuwe McLaren: "Ik heb beelden van het ontwerp gezien"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 februari 2019 09:36 • Print artikel

Carlos Sainz neemt dit jaar de plaats in van zijn landgenoot Fernando Alonso bij McLaren F1. Geen makkelijke keuze, omdat alles met zijn illustere landgenoot vergeleken gaat worden. De coureur praat dan ook niet graag over de tweevoudig wereldkampioen, maar liever over zijn eigen toekomst bij het F1-team uit Woking.

McLaren F1 Carlos Sainz

“Ik ben onder de indruk van wat hij doet. Om eerlijk te zijn ben ik ook niet verrast, omdat ik weet wat hij kan”, zei Sainz tijdens een sponsor evenement in Madrid over Fernando Alonso. “Het is nog te vroeg of hij gaat terugkeren naar de Formule 1. Hij is net vertrokken.”

De coureur wil dan ook niet te veel over zijn landgenoot zeggen en richt zich liever op zichzelf. “De nieuwe regels openen de deur voor teams die vorig jaar een slechte tijd hadden”, zei de Spanjaard over McLaren. “Ik heb de auto in de fabriek gezien en ik houd van het ontwerp, ondanks dat het slechts de motor en het chassis was dat ik zag. Het bodywork zat er nog niet op, maar het ziet er uitgewerkt uit en erg anders. Op het eerste oog ziet het er mooi uit. Ik heb beelden van het ontwerp gezien en de aerodynamica.”

“Echt belangrijk zijn de testresultaten en dat ik heel veel kan rijden. 2018 was een jaar van reflectie voor het team, maar ze hebben geleerd wat fout was. Nu proberen terug te keren waar we jaren geleden stonden. Er is een herstructurering geweest en het resultaat gaat op de middellange termijn gezien worden. Alles gaat klaar zijn voor de start van het testen. Ik denk dat het een goed jaar voor McLaren en mij gaat worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS