Formule 1

Carlos Sainz Jr. nam dit jaar meer risico. "Agressieve rijstijl bracht me naar Renault"

Uitgegeven door Bart • 5 december 2017 15:37 • Print artikel

Carlos Sainz Jr. heeft in 2017 zijn rijstijl veranderd om in aanmerking te komen voor een stap hogerop. De Spanjaard maakte vier races voor het einde een vervroegde overstap van Toro Rosso naar Renault. Door de aanwezigheid van Max Verstappen en Daniel Ricciardo bij Red Bull had Sainz, die stap snel uit zijn hoofd gezet. "Doordat we vaak verder achter op de grid stonden, moest ik meer risico nemen dan eerdere jaren. En die aanpak heeft geholpen."

Sainz


Sainz koos bewust voor een agressievere stijl. "We hadden moeite om in de top 10 te kwalificeren, dus dan moet je meer risico's nemen op zondag", zegt de Spanjaard tegen Motorsportweek.com. "Ik ben wat vaker uitgevallen dan ik zou willen, maar overall heeft dat me meer punten opgeleverd." Sainz haalde dit jaar 54 WK-punten, teamgenoot Daniil Kvyat kwam tot slechts vijf punten.

"Ik wist dat ik voor een stap naar Renault speciale dingen moest laten zien. Daarvoor moest ik net wat meer risico nemen dan in 2015 en 2016. Destijds wilde ik vooral leren en alle races uitrijden. 2017 moest een speciaal jaar worden. Ik wilde alle kansen aangrijpen voor deze stap naar Renault. Het was een positief jaar."Ziggo Zakelijk: Connect ZZP
Voor elk type ZZP’er heeft Ziggo Zakelijk een product op maat. Of je nu veel online bent, of vooral belt. Stel zelf de ideale mix van de producten samen. Ziggo Zakelijk met powerpromise. Tijd om bij te komen van het harde werken? Ontspan dan even met digitale tv, want ook als zakelijke klant beschik je natuurlijk over digitale tv van Ziggo en over de Formule 1-uitzendingen met Max Verstappen.

Formule 1 zakelijk de boeken in? Vraag HIER vrijblijvend informatie: Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS