Formule 1

"Carlos Sainz is geen Max Verstappen, Bottas zou wel eens een 'Rosbergje' kunnen doen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 mei 2020 17:09 • Print artikel

Ferrari kondigde recent Carlos Sainz als vervanger aan van Sebastian Vettel. Volgens Peter Windsor heeft het F1-team daarmee een goede coureur binnengehaald, maar niet eentje die het niveau van Max Verstappen haalt. “Carlos Sainz maakt tegenwoordig minder fouten”, aldus Windsor in zijn vlog. “Alhoewel, denk ik dat hij langzamer is geworden door deze fouten eruit te halen en dat maakt hem in de auto niet zo manipulatief als Verstappen, Hamilton en Leclerc dat zo goed kunnen. Vettel, bijvoorbeeld, kan in de data zien waar hij het verliest ten opzichte van Sainz.”

Max Verstappen Carlos Sainz
Max Verstappen en Carlos Sainz Jr

“Wat betreft diverse engineers is het onmogelijk om in de data te zien wat Leclerc, Hamilton en Verstappen en misschien Daniel Ricciardo zo speciaal maken. Waar Vettel bij Sainz kan zien waar hij later remt, kan Vettel dat uit de data van Leclerc trekken.” De Amerikaan denkt dan ook niet dat Leclerc het lastig gaat krijgen met Sainz bij Ferrari.

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas

De coureur die dit jaar wel voor problemen kan gaan zorgen, is volgens Windsor, Valtteri Bottas. De Fin is beter voorbereid en heeft een rustiger thuisfront. Waar hij vorig jaar nog in scheiding lag met zijn vrouw, kan hij zich nu volledig op het racen concentreren. “Zonder helemaal in zijn privéleven te duiken, is het duidelijk dat hij aan het begin van dit seizoen veel meer emotioneel volwassen en fris was, dan hij dat een jaar geleden was”, legt de voormalig Williams-teammanager uit. “Hij heeft getoond dat hij snel kan zijn en nu hij de aandacht volledig op het racen kan richten, kan hij een ‘Rosberg’ doen in 2020. Ik denk dat hij wel eens voor een verrassing kan gaan zorgen, hoewel ik ook hoop op een kans voor George Russell bij Mercedes.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS