Formule 1

Carlos Sainz: "Ik denk dat twee niet crashen, als eentje..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 september 2021 03:20 • Print artikel

Carlos Sainz verwacht dat er in de komende rijdersbriefing gesproken gaat worden over het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton op het circuit van Monza, waar de twee grootste kemphanen in de Formule 1 samen in de grindbak belandden. Zelf wil hij geen namen noemen over wie de schuldige in zijn ogen is.

Carlos Sainz

“Vanuit mijn oogpunt is het ongeluk heel duidelijk”, vertelde Sainz terugblikkend op de race in Monza. “Ik ga niet in detail, ik ga mijn mening niet geven, omdat ik het gevoel heb dat er wat over gesproken gaat worden in de volgende rijdersbriefing.”

Volgens de Spanjaard had dit voorkomen kunnen worden in Italië als een van de twee niet wilde crashen. Hoewel de Ferrari F1-coureur zich er ook van bewust is dat coureurs meer aanvaringen hebben als ze een hard gevecht hebben om de wereldtitel. “Ik denk dat het altijd te voorkomen is”, vervolgde Sainz. “Ik denk dat twee niet crashen, als eentje het niet wil. Je wordt meer blootgesteld aan dit soort incidenten, zoals we in het verleden hebben gezien. Ik denk dat dit heel natuurlijk is in de Formule 1. Twee jongens vechten voor een kampioenschap en lijken vaker een aanvaring te hebben...”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS