Formule 1

Carlos Sainz: "Het motiveert mij om voor het meest historische F1-team te rijden"

Uitgegeven door Peter Vader • 1 januari 2022 16:13

Carlos Sainz eindigde in zijn debuutseizoen bij Ferrari op een indrukwekkende vijfde plaats in het rijdersklassement, wat al snel aanleiding gaf tot nieuwe contractbesprekingen. De Spanjaard van Ferrari heeft recentelijk gesproken over zijn toekomst bij de Scuderia, aangezien hij nog maar een contract voor een jaar heeft met het in Maranello gevestigde team. Sainz scoorde vier podiumplaatsen op weg naar een vijfde plaats in het kampioenschap, waarmee hij de hoog aangeschreven teamgenoot Charles Leclerc overtrof in zijn debuutseizoen bij Ferrari. Het duo leidde de Scuderia naar P3 in het constructeursklassement. Als erfenis van zijn goede prestaties heeft teambaas Mattia Binotto gesuggereerd dat hij gedurende de wintermaanden zal werken aan onderhandelingen over een nieuw contract met de 27-jarige Spanjaard, wiens huidige contract eind 2022 afloopt, aldus een bericht van Formula1news. Sainz voelt zich niet wanhopig om meteen de pen op het papier te zetten, te ondertekenen, maar hij is enorm gelukkig bij Ferrari.

Carlos_Sainz-scuderia-ferrari-mexico-gp

Rijden voor het meest historische team
Tijdens het naseizoen zei de Spanjaard dat hij zich niet kan voorstellen dat hij voor een ander team dan Ferrari rijdt, zelfs niet op de lange termijn. “Als je bedenkt dat ik nog een jaar contract heb, dan heb ik geen haast. Maar het is waar dat ik mezelf op dit moment nergens anders zie dan bij Ferrari op de middellange of lange termijn', zei Sainz. De Spanjaard voelt enorm veel plezier in de wetenschap dat hij rijdt voor het meest historische team in de geschiedenis van de Formule 1. “Ik ben hier gelukkig, ik geniet er enorm van en ga na elke race naar huis met een glimlach op mijn gezicht en een gevoel van trots dat ik Ferrari-coureur ben. En als je daar goede resultaten aan toevoegt, denk ik dat ik nergens beter af zal zijn dan bij Ferrari. Ik ben blij om hier te zijn."

Carlos_Sainz_actie_Nr55

De lat hoog leggen
Ferrari haalde Sainz van McLaren over als de vervanger van Sebastian Vettel, en de Spanjaard denkt dat de hoge verwachtingen van zichzelf, de sleutel waren tot het maximaliseren van zijn resultaten in zijn debuutjaar in het rood. “Ik had vrij hoge verwachtingen, omdat ik de lat graag zo hoog mogelijk leg en altijd mijn best doe om aan de gestelde eisen te voldoen. Met een hoog gesteld doel, push je jezelf tijdens het seizoen meer", voegde hij eraan toe. Hoewel Sainz niet zeker weet of aan al zijn persoonlijke verwachtingen is voldaan, vindt hij dat hij zich goed heeft ontwikkeld. "Ik kan niet zeggen of ik aan al mijn verwachtingen heb voldaan of niet, maar ik wist dat het een seizoen van aanpassing zou worden. Het was moeilijk, vooral in het begin, en het belangrijkste was om het jaar sterker af te sluiten dan dat ik het begon, met een goede progressie. En dat heb ik meer dan bereikt.”

Carlos_Sainz_teamrol_wordt_altijd_gecompenseerd_210122-scuderia-ferrari

Laatste wapenfeiten in 2007 en 2019
Sainz zal in 2022 opnieuw samenwerken met Leclerc, met de Monegask die onder contract staat tot 2024. De Scuderia moeten nog steeds een race winnen sinds Sebastian Vettel's Grand Prix-overwinning in Singapore in 2019, terwijl je helemaal terug moet gaan naar 2008 om hun laatste titelsucces te vinden. Dit kwam in de vorm van een constructeurstitel, aangezien Felipe Massa het rijderskampioenschap verloor aan Sir Lewis Hamilton, die de eerste van zijn zeven wereldtitels opeiste in de seizoen afsluitende GP van Brazilië. Kimi Räikkönen blijft de laatste coureurskampioen van het Ferrari-team, nadat ze in 2007 zegevierden en Hamilton en zijn McLaren-teamgenoot Fernando Alonso met één punt verschil (!) versloegen.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS