Formule 1

Carlos Sainz gaf kans op stoeltje naast Max Verstappen op: "Ik verloor mijn ticket naar Red Bull..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 maart 2019 20:08 • Print artikel

Carlos Sainz maakte deze winter de overstap naar McLaren en verliet daarmee het nest van Red Bull. De Spanjaard leek vorig jaar nog een kanshebber om weer teamgenoot van Max Verstappen te worden bij de hoofdmacht van de energiedrankenfabrikant, maar uiteindelijk koos Red Bull voor Pierre Gasly.

“Het had twee kanten op gekund, ik of Gasly”, zegt Sainz tegen de Spaanse krant AS. “Maar ik weet dat toen ik Toro Rosso verliet om naar Renault te gaan, ik echt mijn ticket naar Red Bull verloor. Ik deed het bewust en ik geloof nog steeds dat het een goede beslissing was voor mijn toekomst.”

Met een tweejarig contract bij McLaren heeft Sainz nu rust voor zichzelf gecreëerd. “Zoals je kunt zien, ben ik rustiger en blijer dan ooit”, aldus de Spanjaard. “Ik kijk alleen maar positief naar mijn ervaring met Red Bull, zonder hen had ik niet in de F1 gezeten. Ja, er waren tijden, waar ik meer onafhankelijkheid gewild had om mijn eigen beslissingen te nemen, maar diep van binnen moet ik dankbaar zijn."

"Op dit moment, als je niet in de Red Bull, Ferrari of Mercedes zit, denk ik dat nog steeds McLaren de beste plek is. Ik geef er de voorkeur aan om hier met een twee jarig contract te zitten en ik zou mijn stoeltje voor niets anders inwisselen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS