Formule 1

Carbon-brokstuk verknalt race Max Verstappen: “Hij raakte een brokstuk van een AlphaTauri"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 juli 2022 10:49 • Print artikel

Max Verstappen kende geen gelukkige race in Silverstone. Bij de eerste start schoot de Red Bull-coureur weg en pakte meteen de leiding in de wedstrijd. Bij de tweede start lukte het hem niet om Carlos Sainz te verschalken, maar kort daarna was het raak toen de Ferrari-coureur naast de baan ging. De Formule 1-race was over toen de Nederlander een stuk carbon raakte wat vast onder zijn auto kwam te zitten.

Max Verstappen F1

“Max had geen lekke band. Hij meldde het, omdat het zo slecht was, het voelde als een lekke band”, aldus Christian Horner tegenover GP Fans. Na de pitsstop bleef Verstappen klagen over de slechte wegligging van de auto. Volgens de Red Bull F1-teambaas kwam het doordat de wereldkampioen een brokstuk van de crash tussen Pierre Gasly en Yuki Tsunoda had geraakt.

“Hij raakte een brokstuk, wat een deel van een AlphaTauri was door het incident wat ze hadden”, vervolgt de Brit. “Dus hij heeft de race gereden met een aangepaste vloer, met een stuk van een AlphaTauri aan de eindplaat vast zat onder de auto. Het bleef daar zitten. Het was alsof er als een haai was ingegaan. Het zat er vast onder, dus het was eerlijk gezegd een aangepaste vloer voor de rest van de race. Hij verloor enorm veel downforce.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS