Formule 1

Broertje van Sebastian Vettel gaat volgas: "Ik heb besloten dat ik mijn eigen pad wil bewandelen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 mei 2017 07:24 • Print artikel

Het racebloed kruipt waar het niet gaan kan, zo ook bij de familie Vettel. Fabian Vettel; het jongere broertje van viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel heeft zijn eerste stappen gemaakt in de wereld van het professionele autoracen. De achttienjarige maakte afgelopen weekend op Hockenheim zijn debuut in de Audi Sport TT Cup met een elfde en zevende positie in de beide races.

Formule 1 2017 Sebastian Vettel


Vettel zei dat de mate van interesse in het debuut van zijn jongere broer hem verraste: "Ik verwachtte het wel gedeeltelijk", zei de Duitser "Maar niet zo extreem. Ik kan het wel aan". Fabian Vettel zei dat zijn oudere broer hem steunt, maar benadrukt dat hij vastberaden is het op eigen kracht te maken in de autosport. "Natuurlijk is Sebastian een contact, je vind niet een persoon die meer ervaring heeft in de autosport dan hem", zei de tiener. "Maar ik heb besloten dat ik mijn eigen pad wil bewandelen. Ik wil in gesprek met mensen zodat ik het benodigde geld heb aan het einde van het jaar. De familie is er voor mij. Ik doe het samen met mijn vader zoals normaal iedere andere coureur het doet."

Sebastian Vettel, viervoudig kampioen en coureur bij Scuderia Ferrari begon zijn carrière in de karts en stroomde door naar de single-seaters. Hij maakte zijn autosportdebuut in het German Formula BMW Championship, met een ware zegetocht in die klasse met achttien overwinningen uit twintig races.

Nog maar één dag voor de trekking van de volgende Staatsloterij: Heb je al een lot?

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS