Formule 1

British American Tobacco (BAT) is terug in de Formule 1 met McLaren

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 februari 2019 13:04 • Print artikel

British American Tobacco (BAT) is terug in de Formule 1. De Amerikaanse tabaksfabrikant gaat een samenwerking aan met McLaren. Het F1-team en BAT hebben een meerjarig contract afgesloten, om de transformatie-agenda, het portfolie van producten met een potentieel verlaagd risico te versnellen, waarbij men de klanten van tabak en nicotine een betere toekomst wil geven. Met de samenwerking willen BAT en McLaren de gezamenlijke interesse in technologie, innovatie en ontwerpen, alsmede de duidelijke wens om significante en betekenisvolle verandering in hun industrieën te leveren.

British American Tobacco terug in de Formule 1 met McLaren

Technologie is dan ook de basis van de relatie. McLaren Applied Technology gaat met BAT werken op het gebied van de batterijen-technologie en geavanceerde materialen. De twee bedrijven gaan kennis, innovatie en gezamenlijke ervaring delen.

“We verwelkomen BAT bij het McLaren-team en ondersteunen hun ambitie om waardevolle en duurzame veranderingen door innovatie”, zegt McLaren-directeur Zak Brown. “BAT’s transformatie-agenda staat centraal in dit partnerschap en we zijn blij om onze technische ervaring en expertise te delen om dit te versnellen.”

Ook BAT is blij om terug te keren in de Formule 1. “We zijn extreem trots en opgewonden met dit nieuwe partnerschip”, zegt Kingsely Wheaton, Chief Marketing Officer, van BAT. “Het geeft ons een platform waarmee we een grotere resonantie van onze potentiële 'verlaagd-risico-producten', waaronder de Vype, laten ontstaan. Uiteindelijk gaat innovatie en technologie ons ondersteunen om een betere toekomst te creëren voor de klanten wereldwijd.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS