Formule 1

Brendon Hartley vervangt Jenson Button: "Het team heeft alle middelen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 februari 2019 15:08 • Print artikel

Brendon Hartley keert terug in het FIA World Endurance Championship. De voormalig F1-coureur van Toro Rosso maakt de komende twee races onderdeel uit van het LMP1-team van SMP Racing. De Kiwi vervangt Jenson Button tijdens de 1.000 Mijl van Sebring en de 6 uur van Spa, omdat de Brit verplichtingen heeft in het Super GT voor Honda.

null

De Nieuw-Zeelander gaat samen met Mikhail Aleshin en Vitaly Petrov rijden in de BR Engineering BR1. Hiermee keert hij voor het eerst sinds 2017 weer terug in het endurance-kampioenschap. De 29-jarige Kiwi reed toen voor Porsche, waar hij nog steeds onder contract staat. Daarnaast werd recent bekend dat hij F1-simulatorcoureur bij Ferrari is in 2019.

“Ik ben blij dat ik mij bij SMP Racing voeg voor de volgende twee ronden van de WEC-races Sebring en Spa”, zegt Hartley. “Het team heeft alle middelen en een fantastische coureurs line-up, dus denk ik dat het een grote kans is om voor podiums te vechten. Het markeert mijn terugkeer in de WEC en ik kijk er echt naar uit om tussen de bekende gezichten terug in de paddock te zijn.”

Button die dus de twee races gaat missen, is naar verwachting tijdens de 24 uur van Le Mans weer terug in de auto.

Hartley heeft nog geen stoeltje voor de bekendste endurance-race, maar er gaan geruchten dat hij tijdens de race onderdeel uitmaakt van een uitgebreidere inzet van het team in de LMP1. Het Amerikaanse Sporscar365 meldt dat SMP mogelijk drie LMP1-auto’s op de grid heeft, waarbij het team de auto van DragonSpeed gaat inzetten. Volgens bronnen zou de deelname van het Amerikaanse team twijfelachtig zijn, door een mogelijke tweede inschrijving voor Henrik Hedman, Ben Hanley en Renger van der Zande voor de resterende races van het seizoen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS