Formule 1

Brendon Hartley tevreden met ‘emotionele’ zesde plek na ‘een half jaar vol shit’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 oktober 2018 13:30 • Print artikel

Voor Toro Rosso en Brendon Hartley was de kwalificatie in Suzuka zeer succesvol. De Nieuw-Zeelander, bereikte Q3 en reed vervolgens in de wat chaotische kwalificatiesessie naar de zesde positie. Hartley was na afloop van de kwalificatie voornamelijk opgelucht.

Een blije Brendon Hartley

“Het voelde geweldig”, vertelt Hartley. “In mijn inlap werd ik zelfs een beetje geëmotioneerd. Dat is iets wat ik normaal nooit meemaak. De emoties kwamen eruit na een half jaar waarin weinig goed ging. Ik ben beter geworden, maar heb het niet altijd kunnen laten zien. Alles viel goed vandaag en ik ben er natuurlijk heel erg blij mee.

Hartley weet wel dat het halve werk pas gedaan is: “We moeten natuurlijk morgen deze positie vasthouden, maar voor nu ben ik erg blij. Ik wil ook niet zeggen dat dit resultaat een grote impact gaat hebben op mijn toekomst, maar ik ben echt op mijn plek bij Toro Rosso en wordt steeds beter.”

Het was de eerste kwalificatiesessie van Toro Rosso met de Spec-C motor en het lijkt direct zijn vruchten af te werpen. Waar Hartley nog in Q1 strandde in Ruland, reed de Nieuw-Zeelander nu naar Q3, waar hij ook nog eens teamgenoot Pierre Gasly voor het eerst sinds Canada uitkwalificeerde.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS