Formule 1

BREAKING – Eerste monteur Max Verstappen stopt vlak voor start nieuwe seizoen

Uitgegeven door Luke Merkx • 1 maart 2021 10:12 • Print artikel

Ken je hem niet van het dirigeren tijdens de reparatie aan de bolide van Verstappen voorafgaand aan de GP van Hongarije vorig jaar, dan ken je hem wel vanwege zijn fanatisme in de pitbox. Lee Stevenson is sinds jaar en dag de eerste monteur van Max Verstappen bij het F1-team van Red Bull Racing. De in Sheffield geboren Brit besluit na vijftien dienstjaren een andere richting in te slaan bij zijn werkgever: vanaf heden vervult Stevenson de rol van Chief Mechanic bij het showcar team van Red Bull Racing.


Foto: Red Bull Content Pool

Via Instagram laat Stevenson weten dat hij terugkijkt op een mooie periode als eerste monteur van Verstappen. "Tien overwinningen, drie pole positions en tweeënveertig podiums. Ik had nooit durven dromen van zo'n geweldig avontuur samen met de beste coureur op de grid. Het is zonde dat we samen geen wereldtitel hebben veroverd, maar ‘hem’ [Max] gaat dat zeker lukken!”
"Mijn avontuur als nummer één monteur aan de bolide van Max komt ten einde. Ik krijg een nieuwe rol binnen het team: een aanbod dat ik zeker niet af wil slaan. Ik wens iedereen binnen het team alle geluk van de wereld bij het veroveren van meer overwinningen. Hopelijk veroveren ze de titel!", aldus Stevenson. Wie het stokje overneemt van de monteur is nog niet bekend.

Feitje: Max Verstappen is niet de eerste Nederlander waar de 36-jarige Brit mee samenwerkt. Stevenson is sinds 2006 werkzaam bij het team van Red Bull Racing en was ook medeverantwoordelijk voor de auto van Robert Doornbos.
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS