Formule 1

Blijft Alex Albon teamgenoot van Max Verstappen? "Dat zijn coureurs die Max wel aankunnen"

Uitgegeven door Bart • 16 september 2020 17:03 • Print artikel

Alex Albon behaalde afgelopen zondag eindelijk zijn eerste podium in de Formule 1. Voor de Thaise coureur kon het niet op een beter moment komen, aangezien hij behoorlijk onder druk staat bij de buitenwacht. Waar Christian Horner en Helmut Marko hun steun voor Albon openlijk uitspreken, wordt er toch gespeculeerd over een nieuwe teamgenoot voor Max Verstappen.

Max Verstappen


Zo wordt Pierre Gasly na zijn overwinning in Monza genoemd als mogelijke kandidaat, maar Giedo van der Garde zegt in een interview met Motorsport dat hij een terugkeer niet ziet zitten. "Pierre heeft het ook niet laten zien. Hij is een jongen die vertrouwen nodig heeft, maar naast Max zal hij dat vertrouwen niet snel vinden, aangezien Max echt heel goed is. Waar hij nu zit, heeft hij het goed en heeft hij veel vertrouwen. Dus ik denk dat hij moet blijven zitten waar hij zit en daar zijn ding moet blijven doen."

Albon moet nog stappen maken en er zijn een aantal ervaren coureurs beschikbaar. "Met Albon gaat het de goede kant op en hopelijk pakt hij door. Maar als hij dat niet doet, zal het team toch om zich heen moeten gaan kijken, dus buiten het Red Bull-programma. Dan heb je het over coureurs als Sergio Perez of Nico Hülkenberg. Dat zijn rijders die Max wel aankunnen, ervaring hebben en punten kunnen pakken. Waarom zou je hen niet overwegen?"Wil je genieten van nog meer mooie videobeelden? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS