Formule 1

"Bizar dat Leclerc slechts 10 seconden straf kreeg, het gaat hier om veiligheid"

Uitgegeven door Bart • 14 oktober 2019 15:24 • Print artikel

Charles Leclerc zorgde tijdens de openingsfase van de Grand Prix van Japan voor veel opschudding. In de tweede bocht reed hij Max Verstappen van de baan en vervolgens reed de Monegask nog drie rondjes door met een beschadigde auto. Lewis Hamilton reed er vlak achter en kreeg stukken carbon van de Ferrari om zich heen. Later verloor Leclerc ook nog één van zijn spiegels. Voor de aanrijding met Verstappen kreeg Leclerc na de race een tijdstraf van 5 seconden, voor het doorrijden met schade 10 seconden straf.

Charles Leclerc


F1-journalist Peter Windsor noemt de straf mild, omdat de veiligheid van coureurs in het gevaar was. "Ze stellen een slecht voorbeeld door voor het doorrijden met schade slechts 10 seconden straf te geven. Hij had nooit mogen doorrijden. De stewards hadden de call om binnen te komen niet alleen bij Ferrari mogen leggen. Het is bizar dat hij slechts 10 seconden straf kreeg, het gaat hier om veiligheid."

En zo werd het opnieuw een weekend waarin er voor Ferrari meer ingezeten had. Sebastian Vettel verpestte zijn start, mazzelde dat hij geen straf kreeg voor een valse start en finishte op P2. "Ferrari verlaat Japan met het gevoel dat er veel meer had ingezeten", aldus Windsor. "Leclerc was heel goed in de Esses en Vettel reed een geweldige kwalificatie. Van Leclerc kun je bij de start weinig verwachten, hij startte op het vuile gedeelte. De fout die Vettel maakt, kost Ferrari de overwinning."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS