Formule 1

Binotto: "Max Verstappen is onze grootste concurrent"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2019 15:51 • Print artikel

In 36 races op het Autodromo Jose Carlos Pace won de polesitter slechts 15 keer. Dat is een laag percentage en niet zo'n goede statistiek voor Max Verstappen. Bij Ferrari denken ze niet zo en volgens teambaas Mattia Binotto is de Red Bull-coureur de grootste kanshebber op de zege. "Normaal gezien is de polesitter de favoriet voor de race, dus Max Verstappen is onze grootste concurrent", aldus Binotto op de website van Ferrari. "Alles zit binnen twee tienden, dus iedereen zal sterk zijn."

Ferrari Vettel Leclerc


De Ferrari's hebben dit jaar de meeste bandenslijtage ten opzichte van Mercedes en Red Bull. Dat wist Binotto ook en daarom reed Sebastian Vettel geen run op de medium band tijdens Q2 van de kwalificatie. "Voor Vettel was het belangrijker om verse mediums over te houden voor de race. Dat is het belangrijkste en we willen alle opties open houden, maar hebben geen alternatief achter de hand."

"Oververhitting van de banden kan een probleem worden", zo geeft Binotto aan. "Maar daar zullen we tijdens de race pas achter komen. De laatste races hebben we veel last van bandenslijtage gehad, maar we hebben ons vrijdag en zaterdag zo goed mogelijk proberen voor te bereiden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS