Formule 1

Bij Sauber aan de kant gezette Pascal Wehrlein: "Voorlopig denk ik alleen aan plan A"

Uitgegeven door Bart • 4 december 2017 12:09 • Print artikel

Pascal Wehrlein blijft na zijn gedwongen vertrek bij Sauber hopen een verblijf in de Formule 1. De 23-jarige Duitser lijkt slechts een minieme kans te maken op het laatste vrije stoeltje bij Williams. Wehrlein, die bij Sauber wordt vervangen door Charles Leclerc, heeft vertrouwen na zijn prestaties van dit jaar. "Het gaat me zeker helpen in de toekomst", zegt hij op Crash.net.

Wehrlein


Sauber haalde vorige week Ferrari-zustermerk Alfa Romeo als sponsor binnen, waardoor er voor Wehrlein, afkomstig uit de stal van Mercedes, geen plaats meer was. Mercedes-teambaas Toto Wolff schat de kansen van Wehrlein bij Williams niet hoog in. Toch gaat Wehrlein voor zijn kans. "Voorlopig denk ik alleen aan plan A. Over andere mogelijkheden heb ik nog niet gesproken." De kans is aanwezig dat de Duitser voor Mercedes terugkeert in de DTM, waar hij in 2015 de titel pakte.

Wehrlein scoorde dit jaar de enige punten voor Sauber. In Spanje werd hij achtste, in Azerbeidzjan tiende. Met vijf punten eindigde Sauber als laatste in de strijd bij de constructeurs.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS