Formule 1

"Bij Red Bull werken winnaars, bij Renault niet! Ik wil niet arrogant klinken, maar..."

Uitgegeven door Bart • 16 augustus 2019 07:11 • Print artikel

Daniel Ricciardo, ex-teamgenoot van Max Verstappen, heeft zich uiterst kritisch uitgelaten over de mentaliteit binnen zijn eigen team Renault. Volgens de Australiër kunnen ze bij het Franse team nog wel wat leren van zijn oude team Red Bull, waar Max Verstappen nog actief is, merkte een groot verschil tussen beide teams. "Vanaf dag 1 zag ik al dat de infrastructuur ruimschoots in orde was", zo zegt Ricciardo. "Het grote verschil is dat toen ik bij Red Bull binnenliep, ik ging werken met winnaars. Bij Renault hebben ze al lange tijd niks gewonnen en dat heeft invloed op het zelfvertrouwen."

Daniel Ricciardo


"Ik wil niet arrogant klinken, maar het zelfvertrouwen en het gevoel van trots was minder aanwezig dan bij Red Bull", aldus een openhartige Ricciardo in gesprek met GP Fans. "Daar zijn redenen voor en daar proberen we aan te werken."

Dat gevoel kwam in Canada het grootst tot uiting bij Ricciardo. "We kwalificeerden ons als vierde en iedereen was heel blij, maar we waren geen wereldkampioen geworden. We horen op dit niveau thuis. Daar was wel een stap te maken. Alle coureurs in de F1 hebben talent, maar het gaat om de mentaliteit. Heb je alles in huis om daadwerkelijk in jezelf te geloven? Dat geldt voor iedereen binnen het team, monteurs, engineers. Als zijn de mentaliteit hebben echt in die volgende stap te geloven, heb je de helft al gewonnen. Dus dat is positief."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS