Formule 1

Bernie Ecclestone probeerde om Juan Pablo Montoya terug te krijgen in de F1: "Er was niets goeds voor mij..."

Uitgegeven door Peter Vader • 22 juni 2020 09:10

Voormalig F1-supremo Bernie Ecclestone probeerde Juan Pablo Montoya ooit te overtuigen om terug te keren naar de F1. Omdat hij uit de gratie was bij McLaren ruilde de Colombiaan medio 2006 zijn zes jaar oude Formule 1-carrière in voor een langdurige Nascar-deal. Montoya, nu 44, zegt dat hij zijn overstap nooit heeft betreurd. "Toen ik wegging, was de zaak al beklonken omdat er niets goeds voor mij was in de Formule 1 en ik een contract voor vijf jaar met Chip Ganassi had getekend", vertelde hij aan de Colombiaanse sportzender Antena 2." Daarna belde Bernie Ecclestone me, maar ik wilde niet terug naar Europa. Hij reageerde heel gewoontjes met "ah, ok, thanks".

Juan_Pablo_Montoya

Bij Ferrari ingestapt?
Montoya denkt dat hij uiteindelijk in de Formule 1 voor Ferrari zou hebben geracet, maar zijn carrière viel precies samen met de meest succesvolle jaren van Michael Schumacher. "Als Michael er niet was geweest, had ik het overwogen omdat Ferrari een geweldig team was en dat is het nog steeds," zei hij."Schumacher was op dat moment de nummer 1 en dat nummer 2-positie sprak me helemaal niet aan."

Zoon ondersteunen
Montoya gaf ook toe dat Kimi Raikkonen als teamgenoot bij McLaren niet gemakkelijk was. "Er waren geen grote problemen, maar het was moeilijk om een relatie met Kimi te hebben, omdat hij zich niet gaf. We hebben de vergaderingen en zo gedaan, maar hij was er niet echt bij betrokken." Tot slot zei Montoya dat hij graag terug wil naar Europa om de nog jonge carrière van zijn zoon Sebastian opnieuw te ondersteunen. "Het probleem is dat het testen al is begonnen en we hebben geprobeerd te reizen, maar ze vertelden ons op het vliegveld dat atleet zijn geen essentiële taak is", zei de Colombiaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS