Formule 1

Bernie Ecclestone over dood Charlie Whiting: "Wanneer ik dood ga... hoop ik op dezelfde manier te gaan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 maart 2019 06:07 • Print artikel

Het Grand Prix weekend in Melbourne is nog niet van start en de paddock kreeg een klap te verwerken. Racedirecteur Charlie Whiting overleed in zijn slaap. Bernie Ecclestone werkte jarenlang met zijn landgenoot en haalt mooie herinneringen op.

Charlie Whiting F1

“Charlie deed mooi werk voor de FIA”, vertelde Ecclestone over de overleden racedirecteur tegen Racefans. “Ik weet niet, om eerlijk met je te zijn, wat gaan ze zonder hem doen? Hij deed een super job. Charlies was de man die je kon vertrouwen. De meeste mensen wisten dat ze hem konden vertrouwen, omdat als hij zei dat hij iets ging doen, dan deed hij het. Er is niets slechts over hem te zeggen.”

Brabham behaalde titels in drie jaar tijd toen Whiting hoofdmonteur was bij het team. “Hij was niet echt een hoofdmonteur. Hij was min of meer een leider”, blikte de bejaarde Brit terug over zijn overleden landgenoot. “Alle coureurs in het team vertrouwden hem en mochten hem en de rest van de mensen in het team. Er was niemand waar tegen je kon zeggen dat je tegen hem was. Ze waren allemaal ondersteunend.”

De voormalig F1-baas zegt dat hij Whiting gepusht heeft om racedirecteur te worden. “Ik dacht dat hij die man was die het werk kon doen”, vertelde Ecclestone. “Hij was sterk genoeg, accepteerde geen onzin van mensen. Het is duidelijk dat hij mensen op rare momenten boos maakte, omdat hij tot beslissingen kwam die coureurs niet leuk vonden. Maar het waren normaal gesproken de juiste beslissingen. De stewards stonden achter hem.”

De Brit kreeg het nieuws rond het overlijden van Whiting van FIA-president Jean Todt. “Het enige mooie hier aan is, als er iets goeds is, dat ik me voorstel dat hij vrolijk naar bed ging en wist dat hij om 7.00 uur in de ochtend ging opstaan en verder zou gaan met z’n werk, maar hij werd niet meer wakker. Wanneer ik dood ga, hoop ik op dezelfde manier te gaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS