Formule 1

Bernie Ecclestone in onderhandeling over Grand Prix van Mexico

Uitgegeven door Casper Bekking • 27 februari 2013 14:42

Bernie Ecclestone heeft bevestigd in gesprek te zijn over de Grand Prix van Mexico. De race stond in 1992 voor het laatst op de F1-kalender maar de kans is groot dat de GP binnen afzienbare tijd terugkeert. De sport is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen, mede door de goede resultaten van Sergio Perez en Esteban Gutierrez, die ook nog eens de financiele back-up genieten van de rijkste man ter wereld: de Mexicaanse telecombaas en de topman van América Móvil; Carlos Slim. In eerste instantie zou de Grand Prix plaats moeten vinden in badplaats Cancun maar nu wordt er gesproken over een race op de Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico Stad.


“We zouden een race in Cancun gaan houden. We hadden een contract maar zij kregen niet de toestemming die zij wilden”, aldus Ecclestone in Autoweek. “Mexico City is een betere plaats om de race te houden dan Cancun. In ongeveer elke stad ter wereld kan je iemand vragen: 'Waar ligt Mexico City?' en zij antwoorden dan allemaal: 'In Mexico'. Op de vraag waar Cancun ligt zullen velen aangeven dat ze dat niet weten.”

Carlos Slim, de rijkste man op aarde en sponsor van de Mexicaanse coureurs Sergio Perez en Esteban Gutierrez, gaat geen geld in het project pompen, aldus de Formule 1-baas: “Iedereen denkt dat Carlos Slim de rekeningen voor de race gaat betalen maar dat is niet het geval.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS