Formule 1

Belgische Grand Prix nagenoeg uitverkocht, maar met verlies

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 28 juli 2017 10:05

SPA - De vijftigste editie van de Belgische Grand Prix is een thuiswedstrijd voor Red Bull Racing-coureur Max Verstappen. Het weekeinde van de race op het circuit in de Ardennen is zo goed als uitverkocht en men verwacht een bezoekersaantal dat de 250.000 overstijgt. De populariteit van de Limburger is hier voor het grootste gedeelte debet aan. Behalve de race op zondag is er veel meer te doen. Naast de supportraces en demonstraties staat er onder andere ook een demo op het programma met de Benetton B192-bolide waar Michael Schumacher zijn eerste van zes zeges op Spa-Francorchamps binnenhaalde.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Ondanks het groeiende aantal bezoekers kreeg de Grand Prix een verlies te verwerken van 8.62 miljoen euro in 2016, een bedrag dat hoger lag dan het verlies in 2015, dat 6.78 miljoen bedroeg. Volgens de Belgische krant L'Echo is het verschil gegroeid door onder andere de verhoogde veiligheidsmaatregelen en de contractuele verhoging van de race fee. Deze steeg met 4 miljoen vanwege een sterke dollar. Sinds 2007 wordt het verschil bijbetaald door de Waalse regering. Een onderzoek van de firma Deloitte toonde aan dat de economische voordelen van de race richting de 27 miljoen gaan. Volgens Autosport.com zijn er al gesprekken gaande met de Formule 1 voor een nieuw contract, het bestaande loopt af na de race in 2018. André Maes, de Belgische promotor, weigert om daarover in details te treden. "Onze relatie met Liberty Media is uitstekend", zei hij.

Er zijn nog kaarten! De LAATSTE kaarten voor de Formule 1 Grand Prix van België op Spa-Francorchamps:

De laatste F1-tickets voor de Grand Prix Formule 1 op Spa-Francorchamps met GP Tours! De race in de Belgische Ardennen is het hoogtepunt voor veel Nederlanders en Belgen. De laatste kaarten voor Spa-Francorchamps! Bekijk vrijblijvend de informatie:

*Grand Prix van België*

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS