Formule 1

Belangrijke rol voor Verstappen: "Max Verstappen wordt het referentiekader voor het team"

Uitgegeven door Bart • 20 december 2018 11:18 • Print artikel

Max Verstappen is de coureur om naar uit te kijken voor 2019. De Red Bull-rijder herstelde zich enorm knap van een slecht begin van het jaar, maar de verwachting is dat hij komend seizoen kan aansluiten bij Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Dit alleen als de samenwerking tussen Red Bull en Honda verloopt zoals nu gezegd wordt. Formule 1 motorsport directeur Ross Brawn verwacht veel van de Nederlander. "Het is makkelijk om te vergeten hoe jong hij is", zegt Brawn op de officiŽle website van Formule 1. "Als je naar jezelf kijkt op die leeftijd, en dan denkt aan de belangstelling en de druk, dan is het speciaal wat hij laat zien."

Max Verstappen


"Max wordt steeds meer volwassen in zijn benadering", stelt Brawn. "Hij verliest zijn snelheid en agressie niet uit het oog, maar hij is wel getemperd is zijn manier van aanvallen. 2018 was een grote stap vooruit voor Max. In de juiste auto en het juiste team is hij zeker wereldkampioen waardig materiaal."

In de nieuwe samenwerking met Honda ziet Brawn voor Verstappen een belangrijke rol. "Max wordt het referentiekader voor het team. Het is altijd fijn om een soort van continuÔteit in je team te hebben. Als zich problemen voordoen, helpt het enorm als je de coureur al kent en weet wat hij bedoelt met zijn uitspraken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS