Formule 1

Bedenker van de HANS-nekbescherming Robert Hubbard overleden

Uitgegeven door Bart • 6 februari 2019 18:38 • Print artikel

Robert Hubbard, de uitvinder van de HANS-nekbescherming (Head and Neck Support system) in de racesport, is dinsdag overleden. In de jaren bedacht Hubbard een product om hoofd en nek te bescherming na een discussie met zijn zwager en coureur Jim Downing. Dit naar aanleiding van de dood van hun vriend Patrick Jacquemart.

HANS Head and Neck Support system


HANS staat dan ook voor Head And Neck Support en moest de klappen op hoofd en nek opvangen. In het begin werkte Hubbard met weinig financiŽle steun, maar na de fatale crashes van Ayrton Senna en Roland Ratzenberg op het circuit van Imola werd het systeem gemeengoed in de Formule 1.

Op de website van het veiligheidsproduct wordt de doodsoorzaak niet genoemd. "We zijn bedroefd door de dood van Dr. Robert Hubbard. Hij is gestorven in het bijzijn van zijn geliefden. Zijn uitvinding is zeer belangrijk geweest voor de veiligheid in de sport en heeft veel zware blessures voorkomen. Bob's uitvinding heeft de veiligheid in de motorsport substantieel veranderd. We zullen je missen, rust in vrede."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS