Formule 1

Audi neemt in tweede kwartaal 2022 een beslissing over wel of geen deelname Formule 1

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 januari 2022 11:29 • Print artikel

Audi neemt in het tweede kwartaal van 2022 een beslissing of zij wel of niet in de Formule 1 stappen. Een niet nader genoemde bron sprak met Reuters en zei dat de supervisory board het onderwerp tijdens de aankomende vergadering in februari gaat bespreken. Een beslissing zal volgens de bron echter later vallen.

Audi_Formula_E

Het Duitse F.A.Z. meldt dat de supervisory board van Volkswagen aan het einde van februari over zowel een toetreding van Audi als van Porsche een beslissing neemt. De geruchten over een komst van de VAG-groep naar de koningsklasse van de autosport duiken sinds 2014 al geregeld op. Maar met de nieuwe motoren van 2026, die geen MGU-H meer hebben, lijkt de kans op toetreden groter dan ooit. De geruchten gaan dat Audi samen gaat werken met McLaren en Porsche mogelijk met Red Bull in zee gaat. Eerder ging al het gerucht dat Audi McLaren gekocht zou hebben, wat door het Britse automerk wordt ontkend.

Het is voor de twee merken een mooie kans om het op te nemen tegen de twee toonaangevende concurrenten Mercedes en Ferrari. Hoewel Porsche en Audi in het FIA World Endurance Championship vanaf 2023 Ferrari ook al tegen gaan komen in de LMH-klasse. Het mag duidelijk zijn dat de VAG-groep en de Formule 1 graag met elkaar in zee gaan en dat er onderling aardig op los geflirt wordt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS