Formule 1

Aston Martin wil Sebastian Vettel voor lange tijd vastleggen: "Gesprekken lopen goed"

Uitgegeven door Bart • 27 juni 2022 06:10 • Print artikel

Aston Martin wil het aflopende contract van Sebastian Vettel voor langere tijd verlengen. Mocht de viervoudig wereldkampioen niet verder gaan bij het Britse team, zou dat wel eens een stoelendans in de Formule 1 teweeg kunnen brengen. Aston Martin-teambaas Mike Krack verwacht niet dat het zo gaat lopen en dat hij de Duitser langer voor het team kan behouden.

Seb Vettel


"We zijn altijd duidelijk geweest", aldus Krack in een reactie aan Motorsport.com. "Als Sebastian zijn contract wil verlengen, willen wij dat graag voor langere termijn doen. We zijn met elkaar in gesprek, hebben een goede relatie maar hebben elkaar geen deadline gesteld. Als het te lang gaat duren, kunnen we in de problemen komen, maar dat weet Sebastian ook. We gaan vertrouwelijk met elkaar om. Ik verwacht dat het allemaal goed komt."

Naar verluidt heeft de beslissing van Vettel ook met de auto te maken. In het begin van het seizoen was de Aston Martin niet geweldig, maar sinds Barcelona gaat het al een stuk beter. Krack: "We hebben altijd gezegd dat we de auto snel wilden verbeteren. Barcelona was de eerste stap. We willen Sebastian nu de volgende stap laten zien en daarna gaan we weer verder over het contract praten. Je moet nooit over je gevoel praten, dan kun je alleen maar teleurgesteld worden. We werken hard richting Silverstone en dan zien we wel hoe het gaat. Na Silverstone praten we weer verder."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS