Formule 1

Aston Martin op weg naar eigen F1-team? Serieus probleem voor de DTM nu R-Motorsport zich terugtrekt?

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 januari 2020 13:16 • Print artikel

De geruchten dat Aston Martin zich volledig gaat inzetten op de Formule 1, lijken te verhevigen. Het Britse premium automerk heeft zich onverwachts teruggetrokken uit de DTM, waarin zij in 2019 debuteerden. Hierdoor blijven er in het Duitse kampioenschap alleen Audi en BMW over.

Aston Martin Racing logo

Oorzaak en gevolg
R-Motorsport, die de auto’s inzette in de DTM, heeft de ondersteuning van Aston Martin na één seizoen al weer verloren. Dit besluit valt samen met de speculatie dat Racing Point-eigenaar Lawrence Stroll een aandeel gaat nemen in de Britse autofabrikant. Aston Martin is op het moment ook titelsponsor van Red Bull. Met het gerucht dat de interesse van Chinese fabrikanten, volgens Bloomberg, is afgenomen, lijkt Stroll een grote kans te hebben om een aandeel te verkrijgen. Volgens Bloomberg wilde Aston Martin niet reageren en was de Canadees niet aanwezig.

Herbeoordeling
Het zorgt er wel voor dat DTM-directeur Gerhard Berger in de problemen zit met Audi en BMW, die nu alleen overblijven in het DTM-kampioenschap. Heel vervelend, want in 2018 vertrok Mercedes ook al. "De conclusie van onze herbeoordeling van ons motorsport programma is dat we nieuwe prioriteiten willen bepalen en dat de DTM-toewijding hier niet bij past”, aldus R-Motorsport teambaas Florian Kamelger in de Kölner Express.

R-Motorsport Aston Martin RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS