Formule 1

Aston Martin gaat door met Vettel en Stroll: "Ze hebben een aantal uitstekende prestaties geleverd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 september 2021 15:05 • Print artikel

Aston Martin houdt voor komend seizoen vast aan de huidige twee coureurs. Dat Lance Stroll ook in 2022 voor het team rijdt, mocht geen verrassing zijn als je vader mede-eigenaar van het Formule 1-team is. Rondom Sebastian Vettel speelden enige verhalen dat het team niet geheel tevreden was over zijn presteren. Toch koos het team voor een langer verblijf voor de viervoudig wereldkampioen Lawrence Stroll en teambaas Otmar Szafnauer gaan in op de keuze voor het tweetal.

Sebastian Vettel


Vader Stroll zag een teleurstellende start voor het Aston Martin Cognizant Formula One Team. "Dit is een gevolg van de veranderde regelgeving die veel invloed hebben gehad op de twee teams met een lage rake. De afgelopen maanden hebben we goede vooruitgang geboekt en zowel Lance als Sebastian hebben een aantal uitstekende prestaties geleverd. Ze hebben best wel veel pech gehad, maar in 2022 gaan we verder met onze mix van jeugdig talent en ervaring."

Teambaas Szafnauer gaat meer in op de keuze van de twee coureurs op zich. "Lance is een van de meest begaafde coureurs in de moderne Formule 1 en aan dat rauwe talent voegt hij nu serieuze racevaardigheden toe. Sebastian is ook een enorme aanwinst voor ons team, met zijn ervaring als viervoudig wereldkampioen en 271 Grands Prix achter zijn naam. Volgend jaar verandert de Formule 1 compleet, maar we onderschatten niemand en zijn niet van plan om al veel beloftes te doen. We weten dat Lance en Sebastian het beste uit het materiaal halen dat wij tot hun beschikking stellen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS